Wedstrijdzwemmen WZ & PC Triton
 De Vereniging
 Zwemmen voor diploma's
 Waterpolo
 Trimzwemmen
 Evenementen
 Wedstrijdzwemmen 
  » Nieuws  
    » Archief  
  » Wedstrijdagenda en uitslagen  
  » Limieten  
  » Zwemcommissie  
  » Trainers  
  » Trainingstijden  
  » De wedstrijden  
    » Algemene info  
  » Clubrecords  
  » Foto albums  
  » Trainingsweekends  
  » Diskwalificatiecodes  
  » Masterzwemmen  
    » Foto masters  
  » Triatlon  
  » Zwemmen met een beperking  
    » Wedstrijden en classificatie  

Follow TritonWeesp on Twitter

Onze sponsors:

  »  Wedstrijdzwemmen
Zwemmen is een gezonde sport. Vind je het leuk om hard te leren zwemmen en aan wedstrijden mee te doen?
                 
                 Dan kun je gaan wedstrijdzwemmen bij Triton.
 
Bij wedstrijdzwemmen verbeter je de techniek van de 4 wedstrijdslagen borstcrawl, rugcrawl, schoolslag en vlinderslag, en de daarbij behorende starts en keerpunten. Uiteraard werk je ook aan het opbouwen van kracht en conditie, zodat je sneller kunt zwemmen.
 
Onze wedstrijdploeg bestaat uit ongeveer 60 leden. Jongens en meisjes vanaf de leeftijd van 6 jaar. Een maximum leeftijd is er eigenlijk niet. We trainen 2 tot 3 keer in de week onder leiding van ervaren trainers.
 
In de instroomgroep (vanaf 6 jaar) leer je spelenderwijs alle wedstrijdslagen, starts en keerpunten.
 
Vanaf je 8e word je ingedeeld in groepen met zwemmers van ongeveer gelijke leeftijd en snelheid. Daarbij gaan we echt trainen op verbetering van techniek, conditie en snelheid.
 
Al snel doe je mee met zwemwedstrijden, zoals minioren-wedstrijden, meerkampen en onderlinge wedstrijden. Later volgen ook de competitie tegen andere verenigingen, limietwedstrijden en eventueel wedstrijden op nationaal niveau als je heel erg snel kunt zwemmen.

Hoewel zwemmen voor een groot deel een individuele sport is, trainen we met elkaar. Trainen met elkaar is leuk, gezellig en je stimuleert elkaar om sneller te gaan zwemmen en op een hoger niveau te komen. En als je tijdens wedstrijden ook nog eens je eigen persoonlijke records verbetert of zelfs medailles wint, dan vergroot dat het plezier in de sport natuurlijk extra. En dat willen we bij Triton:

       Plezier in de sport, een goede onderlinge sfeer, en goede prestaties.

Naast de gewone trainingen organiseren we jaarlijks een trainingsweekend, onderlinge wedstrijden en het Triton clubkampioenschap. Meer informatie vind je in deze folder.

Heb je nog vragen over wedstrijdszwemmen bij Triton, neem dan contact op met  Remco Joukes: Telefoon: 06 - 24963418 of email: wedstrijdzwemmen@triton-weesp.nl .
 info@triton-weesp.nl     Home  | Gewijzigd: Sep 13, 2018 7:48:23 PM door cschreuder  © WZ & PC Triton