Zwemdiploma’s

Bij Triton kun je totaal 22 zwemdiploma’s halen, hoe leuk is dat! We houden een vaste volgorde aan waarin je deze diploma’s kunt halen. Je start bij zwemvaardigheidsdiploma 1. Als je deze heb behaald ga je naar de zogenoemde aanvullende diploma’s. Dat zijn snorkelen, survival, kunstzwemmen, balvaardigheid en wereldzwemslagen.

Als je 4 (of 5) van deze 5 diploma’s heb behaald ga je door naar zwemvaardigheidsdiploma 2. Daarna weer naar de aanvullende diploma’s. als laatste doe je dit ook nog op niveau 3. En dan denk je klaar te zijn, maar niets is minder waar! Het echte werk begint pas bij de 4 delen van het Triton diploma. Als je deze 4 delen heb gehaald mag je heel trost op jezelf zijn en jezelf een goede en allround zwemmer noemen. Als blijk voor deze prestatie krijgt je niet alleen de 4 deel diploma’s, maar ook een mooi ingelijst Triton diploma die je aan de muur kunt hangen.

En ben je dan klaar? Een aantal van onze zwemmers vinden het zo gezellig dat ze nog door willen blijven zwemmen, niet langer met als doel om diploma’s te halen maar gewoon om bezig te blijven. Ook hier hebben we de ruimte voor. Veteranengroep voor de leden die het diplomazwemmen niet kunnen missen

In speciale gevallen is het overigens mogelijk om een iets andere volgorde aan te houden (bijvoorbeeld om in een groep te zitten met leeftijdsgenootjes), hierin is dus altijd wel iets te regelen!

Zwemvaardigheidsdiploma's

Bij de diploma’s 1, 2 en 3 leer je borst- en rugcrawl, vlinderslag, samengestelde rugslag. Maar ook de beginselen van zwemmen met de bal, kunstzwemmen en een snelle startduik worden beoefend.

Snorkelen
Wie geïnteresseerd is in de wereld onder water heeft een leuke basis met het zwemvaardigheidsdiploma snorkelen. Een mooie manier om alvast goed te oefenen voor de komende zomervakantie. Kan je gezellig met de visjes mee zwemmen en genieten van al het moois onderwater.

Survival
Bij het zwemvaardigheidsdiploma survival leer je hoe je jezelf kunt redden als je onverwachts in het water terecht komt. En je leert ook wat je absoluut niet moet doen als een vriendje in nood is. Alle onderdelen dienen gekleed te worden uitgevoerd. De kleding moet bestaan uit een basis- en uitgebreid kledingpakket.

Kunstzwemmen
Bij Triton train je voor fantastische oefeningen bij de zwemvaardigheidsdiploma’s kunstzwemmen. Het zijn oefeningen die je soms samen, soms alleen uitvoert. vooral samen een mooie oefening doen maken deze zwemvaardigheidsdiploma’s zo leuk. Naast de solo-oefeningen wordt er voor dit diploma ook in meertallen gezwommen. Het zwemvaardigheidsdiploma Kunstzwemmen brengt zwemmen op een leuke manier, die uitstekend geschikt is voor kinderen.

Balvaardigheid
Bij dit diploma leer je allerlei trucjes met de bal, zoals met één of twee handen vangen en werpen, zwemmen met de bal en de bal op verschillende manieren op te pakken.

Wereldzwemslagen

Bij dit zwemvaardigheidsdiploma leer je zwemslagen die over de hele wereld gezwommen worden. Wat dacht je van de Duitse borstcrawl, de Hongaarse slag, de zeemansslag of de Spaanse slag! Hier gaat het erom dat de slag mooi en netje wordt uitgevoerd, en niet om wie het snelste kan zwemmen.

Triton diploma’s

De 4 delen van het Triton diploma zijn de kroon op je diplomazwemcarrière. Bij deze diploma’s worden alle disciplines met elkaar samengevoegd en ga je nog net een stapje verder. In elk van de vier delen zit een stukje survival in de vorm van reddingszwemmen, een stukje waterpolo, een stukje wereldzwemslagen, een stukje snorkelen en niet te vergeten een stukje kunstzwemmen. De oefeningen zijn een stuk uitdagender dan bij de zwemvaardigheidsdiploma’s en vergen best wat oefening.

Daarnaast wordt er een nieuw stuk toegevoegd: tijdzwemmen. Voor velen is dit best lastig want hier wordt tot die tijd nog niet voor geoefend. Des te mooier is het als je alles beheerst en mag afzwemmen voor de 4 delen van dit uitdagende diploma!